Obaveštenje Kolačići se koriste na ovoj web stranici kako bi pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite, pretpostavljamo da se slažete da primate kolačiće sa ove web lokacije. OK

Lekovita svojstva


Crne godži bobice su najsnažniji prirodni izvor antocijanina i oligomernih proantocijanidina (OPC). Posebno su pogodne za osobe sklone dijabetesu jer im je sadržaj šećera izuzetno nizak. Takođe, sadrže 18 aminokiselina, 21 mineral (kalcijum, gvožđe, kalijum, selen, cink, fosfor i druge), kompleks B vitamina, A, C, E i druge vitamine, vlakna I proteine. 

Dakle, u prirodi ne postoji korisnija bobica od crnog godžija, koji:

  • Otklanja slobodne radikale, pa čak I tumor markere;
  • Sprečava proces oksidacije loših masnoća u krvi (LDL), kao i moždanih i drugih ćelija nervnog sistema. Time onemogućava stvaranje krvnih ugrušaka i poboljšava cirkulaciju u čitavom organizmu;
  • Reguliše rad žlezda, a time i nivo insulina i drugih hormona;
  • Snižava i balansira krvni pritisak;
  • Poboljšava krvnu sliku, pomaže kod anemije;
  • Štiti od UV zračenja, kao i od usmerene radijacije (n pr. prilikom raznih terapija);
  • Pospešuje izlučivanje žuči i time rasterećuje jetru;
  • Pojačava proizvodnju kolagena i elastina;
  • Poboljšava opšte stanje koštano-mišićnog sistema organa;
  • Pomaže kod problema sa sterilitetom, čak i kod muškaraca;
  • Poboljšava odbrambene funkcije čitavog organizma (imunitet);
  • Pospešuje oporavak nakon različitih zahvata, kod unutrašnjih i spoljašnjih rana i povreda, kao i perifernih krvnih sudova;
  • Dokazano usporava starenje kože;
  • Pomaže u zdravom mršavljenju i dijetetskoj ishrani, najviše zaslugom retkog šećera – sorbitola.


Pogodan je za upotrebu van kuće usled brzog ritma života (minijaturna porcija bobica je dovoljna na dnevnom nivou).